Activiteiten

Activiteiten
Elke flexroute is afgestemd op het persoonlijk ontwikkelplan van de leerling, en omvat een onderwijs- trainings- en zorgprogramma. Dit wordt aangevuld met activiteiten ter bevordering van de ontwikkeling van de leerling. Ook hier is maatwerk het uitgangspunt: de meeste activiteiten vinden plaats in groepsverband, maar worden ingedeeld op basis van behoefte en toepasbaarheid.

Sport
Het lichamelijk onderwijs wordt aangevuld met sporten als voetbal, basketbal, judo, dans en boksen.

Kunst & Cultuur
Cultuureducatie helpt de leerlingen kunstzinnige talenten en competenties te ontwikkelen, en tegelijkertijd prikkelt het cultureel zelfbewustzijn. Cultureel zelfbewustzijn is belangrijk omdat het van invloed is op gedrag en het handelen, draagt bij aan identiteitsvorming en taalontwikkeling. Kunsteducatie bestaat uit de volgende onderdelen; beeldende kunst, muziek, dans, film, fotografie, toegepaste kunst, theater, podiumkunsten en cultureel erfgoed. De leerlingen kunnen hun kennis en/of talenten in de praktijk brengen in workshops op de tweejaarlijkse activiteitendag.

Voorlichtingen
In de loop van het schooljaar worden in de klassen diverse voorlichtingen gegeven over actuele thema’s, zoals veiligheid bij vuurwerk, diversiteit en seksuele voorlichting.

Inlichtingen
Het FlexCollege heeft contacten met de Kinder- en Jongeren Rechtswinkel, wat regelmatig spreekuur houdt. Tijdens dit spreekuur kunnen leerlingen bij de medewerkers terecht met vragen over bijbaantjes, juridische zaken en wat hun rechten zijn als jongeren. Meer informatie is te vinden op http://www.denhaag.kjrw.nl.